Ontwikkeling 0-4 jaar

In de eerste vier jaar van zijn leven legt een kind de basis voor zijn verdere ontwikkeling. Maakt u zich zorgen om de ontwikkeling van uw kind? Ik denk graag met u mee en geef ik praktische tips die u direct kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk. 

U kunt bij mij terecht als uw baby, dreumes of peuter:

  • veel huilt;

  • zich sprongsgewijs of trager dan andere kinderen ontwikkelt;

  • uit zichzelf niet speelt;

  • meer dan andere kinderen hulp nodig heeft;

  • anders dan andere kinderen reageert op de prikkels uit de omgeving.

Werkwijze

Ik breng samen met u in kaart welke vaardigheden uw kind al ontwikkeld heeft en welke mogelijkheden het heeft om zich vanuit deze vaardigheden steeds een stapje verder te ontwikkelen. 

Ik geef u adviezen over spel, verzorging, ontspanning, prikkels en beweging. Ook kunnen we samen op zoek naar de juiste ondersteuning en eventuele (hulp)middelen en voorzieningen die de verzorging kunnen vergemakkelijken. Hierdoor houden zowel u als uw kind energie en tijd over voor de fijne dingen, met elkaar spelen en samen genieten van elkaar.

Wordt uw kind begeleid door een revalidatieteam

Ook dan is het mogelijk om mij in te schakelen. Het is altijd prettig om een vraagbaak in de buurt te hebben. Ik ben flexibel in het afleggen van huisbezoeken. Door mijn jarenlange ervaring als kinderergotherapeut binnen de revalidatiesector ben ik bekend met hun werkwijze en leg ik snel contacten met andere hulpverleners. Lees ook: hulpmiddelen en voorzieningen