Reacties van ouders

 

Hulpvraag: Met meer plezier naar school en beter zelfbeeld

 

Wat ben ik blij dat we een tip kregen om eens op je site te kijken.
Na een warm telefoongesprek met jou, kon er al snel gestart worden met de behandeling van onze zoon. Je positieve en kindgerichte manier van werken met onze 10 jarige zoon (die op school vastliep door zijn 'andere manier van leren') heeft allereerst onze zoon, maar ook ons als ouders, veel moois gebracht. Omdat onze zoon sympathie/antipathie sterk laat merken waren we erg benieuwd hoe zijn houding naar jou zou zijn; je hebt zijn hart geraakt op de juiste snaar.
Iets wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat je kind erg geleefd wordt door deze wereld, maar ook door ons als volwassenen/ouders. Door onze zoon op een verantwoordelijke manier te laten ervaren dat híj het roer in handen heeft, werd hij in zijn/onze wereld veel meer begrepen en kwamen we achter dingen die binnen ons gezin heel waardevol zijn. Ik kan deze positieve manier van hulp voor je kind, maar ook voor ons als ouders/volwassenen erg aanbevelen.

 

Hulpvraag: Onrustig, druk en boos gedrag verminderen, zindelijkheid

Onze zoon van 5 jaar gaat beter praten. Het boos zijn wordt minder en zijn boosheid is beter te hanteren. Hij luistert nu veel beter en kan beter aangeven wanneer en waarom hem iets dwars zit. Ik kan hem dan beter sturen. Hij lijkt ook beter te begrijpen wanneer iets niet leuk meer is. Wat ook opvalt is dat het bedplassen veel minder is. Hij lijkt zich veel bewuster van de prikkel dat hij naar de wc moet.

 

Hulpvraag: leesbaar schrijven

Onze zoon kwam met veel plezier bij Petra. Hij genoot zichtbaar van alle spelletjes en oefeningen. Zijn handschrift is in zeer korte tijd met sprongen vooruitgegaan. Ook legde Petra in heel begrijpelijke taal uit dat zijn bewegingsonrust niet door zijn gedrag kwam, maar te maken had met een kleine achterstand in zijn ontwikkeling. Een echte eye-opener voor ons. Na een paar weken elke dag een paar leuke spelletjes doen thuis kan onze zoon nu gewoon stil zitten tijdens het eten.

 

Hulpvraag: Efficiënter leren en meer plezier tijdens huiswerk maken

Petra is zeer enthousiast. Ze vertelt boeiend. En heeft onze dochter van 13 geleerd hoe je op een leuke manier saaie of moeilijke lesstof kunt leren zonder boos/sacherijnig te worden. En in de praktijk zie je dit nu langzaamaan terug komen. Geen 1,2 of 3 maar 7 en 8 als cijfer! Helemaal super.

 

Hulpvraag: handschriftverbetering

Mijn zoon (13) zit in de tweede van het voortgezet onderwijs. Hij kreeg geregeld een toets met een onvoldoende terug met de mededeling dat het onleesbaar was. Heel frustrerend voor hem, omdat hij hard leerde voor de toetsen. Maar zélf had hij ook moeite met het lezen van zijn handschrift; aantekeningen die hij tijdens de les had gemaakt, kon hij niet teruglezen. Om die reden was hij zelf gemotiveerd om hier iets mee te doen, maar kan dat nog wel op deze leeftijd? Zijn handschrift is immers altijd al onleesbaar geweest. We zijn op zoek gegaan naar een kinderergotherapeut en kwamen terecht op de website van Petra. Na overleg met Petra, hebben we besloten om er werk van te maken. We zijn gestart in oktober. Het doel was een leesbaar handschrift. In maart kon de behandeling worden afgesloten, want het doel was al bereikt! Petra en mijn zoon hebben dit samen bereikt, door samen te praten, te oefenen, te kijken. Niet op een kinderachtige manier, maar op een manier die prettig is voor een dertienjarige puber, waardoor hij goed gemotiveerd was en bleef om te oefenen en zijn doel te bereiken.

Reacties van kinderen

  • "Dobbelstenen? Ik dacht dat ik moest schrijven"

  • "Ik wil hier wel altijd heen in plaats van naar school"

  • "Weet mijn juf dit wel? Dat je andere hand ook mee moet doen bij het schrijven?"

  • "Zo is vetersstrikken helemaal niet moeilijk"

  • "Ik ga vragen aan mijn docent of ik mijn spreekbeurt op mag nemen. Dan ga ik dat filmpje naar jou 'appen' en dan kun jij zien dat ik al jouw tips ga doen"

  • "Jij hebt ook overal een oplossing voor"

  • "Wat voor spelletje gaan we vandaag doen?"

  • "Mijn moeder had geen tijd om met me te oefenen, dus ik dacht dan doe ik het toch gewoon zelf.... zo moeilijk is het niet"

  • "Ik ben er nu zelfs beter in dan mijn zus!"

  • "Ik heb een 6,3 voor NaSk!"

Reacties van leerkrachten

Leerkracht groep 5

Mijn leerling lijkt veel beter in zijn vel te zitten. Hij werkt zelfstandiger en blijft veel beter aan het werk. Hij wordt niet meer afgeleid door de andere kinderen. En ook zijn handschrift is zichtbaar verbeterd.

Leerkracht speciaal onderwijs

Petra is direct hulpvaardig. Ze is kundig, handelingsgericht en oplossingsgericht. Ze geeft je zeer snel een goed gevoel vanwege het snelle resultaat. Ze is zeer goed onderlegd met de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld rondom hulpmiddelen en schrijfonderwijs.