Wie ben ik

Mijn naam is Petra Middag. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in het prachtige Drentse dorp Zuidwolde. Ik ben gek op spelen en spelletjes en kan erg genieten van tekenen, knutselen, schminken, dansen, puzzelen en lezen.

 

Lezen is niet alleen mijn hobby, maar ik vind het ook leuk om via (zelf)studie mijn kennis en vaardigheden steeds verder uit te breiden en pittige informatie over bijvoorbeeld de ontwikkeling en de samenwerking tussen onze hersenen en ons lichaam te versimpelen tot begrijpbare informatie.

 

Ik heb met volle teugen genoten van mijn studie Gezondheidswetenschappen (met als afstudeerrichting Bewegingswetenschappen) in Maastricht en extra vakken gericht op (kinder) revalidatie in Amsterdam, maar wilde naast alle theorie toch ook graag praktisch en creatief bezig zijn. Ergotherapie bleek een goede aanvulling.

 

Na het afronden van beide studies heb ik jarenlang, met veel plezier, als kinderergotherapeut gewerkt in verschillende revalidatiecentra, medisch kinderdagcentra en scholen voor speciaal onderwijs. In 2009 ben ik mijn kennis en vaardigheden gaan inzetten vanuit de ambulante begeleiding voor kinderen met problemen in de motoriek, prikkelverwerking en langdurig zieke kinderen (cluster 3). Mijn specialiteiten: spelen, fijne motoriek, schrijven, prikkelverwerking in relatie tot leren, aangepast schoolmeubilair, leerhulpmiddelen en toegankelijkheid van school en schoolplein.

 

Met de komst van het Passend Onderwijs begon bij mij de behoefte te groeien, mijn kennis en vaardigheden ten aanzien van leren en leerproblemen nog verder uit te breiden en toe te werken naar een eigen praktijk. Ik heb mij daarom via diverse bij- en nascholingen verder verdiept in dit onderwerp en het bleek een mooie aanvulling.

 

In 2016 opende het Wheemhuus, gezondheidscentrum in Zuidwolde, haar deuren en kreeg ik de gelegenheid om er een ruimte te huren voor mijn praktijk. Een hele fijne werkplek en kinderen en ouders komen hier graag.

 

De afgelopen jaren zijn voor veel gezinnen heel pittig geweest. Dit heeft ook zijn weerslag op de ontwikkeling en het leren van kinderen en vraagt soms om een andere aanpak. Dat maakt mij nieuwsgierig. Op dit moment ben ik daarom mijn kennis en vaardigheden weer verder aan het uitbreiden door me te verdiepen in stress, trauma, hechting en welk effect het systeem om het kind heen heeft op het gedrag en de ontwikkeling. Erg interessant allemaal. 

 

Mijn doel is kinderen zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen, zodat ook zij kunnen meedoen en plezier beleven aan spelen en leren.