Wie ben ik

Mijn naam is Petra Middag. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in het prachtige Drentse dorp Zuidwolde. Ik ben gek op spelen en spelletjes en kan erg genieten van tekenen, knutselen, schminken, dansen, puzzelen en lezen.

Lezen is niet alleen mijn hobby, maar ik vind het ook heerlijk om via (zelf)studie mijn kennis en vaardigheden steeds verder uit te breiden en pittige informatie over bijvoorbeeld de ontwikkeling en de hersenen te versimpelen tot begrijpbare informatie.

Ik heb met volle teugen genoten van mijn studie Gezondheidswetenschappen (met als afstudeerrichting Bewegingswetenschappen) in Maastricht en extra vakken gericht op (kinder) revalidatie in Amsterdam, maar wilde naast alle theorie toch ook graag praktisch en creatief bezig zijn. Ergotherapie bleek een goede aanvulling.

Na het afronden van beide studies heb ik jarenlang, met veel plezier, als ergotherapeut gewerkt in verschillende revalidatiecentra, medisch kinderdagcentra en scholen voor speciaal onderwijs. In 2009 ben ik mijn kennis en vaardigheden gaan inzetten vanuit de ambulante begeleiding voor kinderen met problemen in de motoriek, prikkelverwerking en langdurig zieke kinderen (cluster 3). Mijn specialiteiten: spelen, fijne motoriek, schrijven, prikkelverwerking (SI-therapie) in relatie tot leren, aangepast schoolmeubilair, leerhulpmiddelen en toegankelijkheid van school en schoolplein.

Met de komst van het Passend Onderwijs begon bij mij de behoefte te groeien mijn kennis en vaardigheden ten aanzien van leren en leerproblemen nog verder uit te breiden en toe te werken naar een eigen praktijk. Ik heb daarom mijn certificering voor 'Ik leer anders' coach gehaald, een opleiding gevolgd tot kindercoach en ik ben opgeleid tot jeugdtrainer voor de methode LEREN LEREN. Ook heb ik mij nog verder verdiept in de behandeling van lees- en schrijfproblemen (Meskertherapie) en ben ik door Monique Mollink (kinderergotherapeut in Raalte) opgeleid tot neuromotorische rijpheidsspecialist.

In 2016 opende het Wheemhuus, gezondheidscentrum haar deuren en kreeg ik de gelegenheid om er een ruimte te huren met mijn praktijk. Een fijne werkplek en kinderen en ouders komen hier graag.

Ik ga altijd voor kwaliteit en ben daarom ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en het specialistenregister voor kinderergotherapeuten. Deze registers zorgen ervoor dat ik mijn kennis up-to-date houd en steeds weer aanvul.

Mijn doel is kinderen zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen, zodat ook zij kunnen meedoen en plezier beleven aan spelen en leren.